Op zoek naar verschil tussen condensdroger en warmtepompdroger?

verschil tussen condensdroger en warmtepompdroger
Wat is het verschil tussen een condensdroger afvoerdroger.
Wat is het verschil tussen een condensdroger afvoerdroger en warmtepompdroger? Wat is het verschil tussen een condensdroger afvoerdroger en warmtepompdroger? Er zijn verschillende soorten wasdrogers afvoerdrogers condensdrogers en warmtepompdrogers. Wat zijn de verschillen? Een wasdroger wordt ook wel een droogtrommel genoemd. Dit apparaat is bedoeld om kleding lakens beddengoed en handdoeken die vochtig uit de wasmachine komen automatisch te drogen. De vochtige kleding wordt in de trommel gedaan. Deze draait de kleding rond terwijl er warme lucht doorheen geblazen wordt. Nieuw zijn de warmtepompdrogers. Dit zijn condensdrogers maar dan nog een stuk zuiniger. Natuurlijk is er wel verschil tussen gewone condensdrogers en warmtepompdrogers.
Warmtepompdrogers wel of niet? Alle wasdroger nieuws op Wasdrogers.nl Koopgids Wasdrogers.nl.
Besparing door een warmtepompdroger. Okee dus we besparen geld door een warmtepompdroger maar hoeveel geld? Om dit inzichtelijk te maken hebben we hieronder een overzichtje gemaakt waarbij de warmtepompdroger wordt vergeleken met een conventionele luchtafvoerdroger en een condensdroger. Er is uitgegaan van een gemiddeld gebruik in een gemiddeld gezin. Verbruikskosten per jaar op basis van 250 droogbeurten en energiekosten van 015 per kWh. Energieverbruik per droging 16 kWh. Jaarlijks energieverbruik 400 kWh. Jaarlijkse energiekosten 60 euro. Energieverbruik per droging 34 kWh. Jaarlijks energieverbruik 850 kWh. Jaarlijkse energiekosten 12750 euro. Energieverbruik per droging 4 kWh. Jaarlijks energieverbruik 1000 kWh. Jaarlijkse energiekosten 150 euro. Zoals u ziet bespaart u tot wel 150% aan energiekosten per jaar als u een warmtepompdroger gebruikt t.o.v. Rendement van de warmtepompdroger.
Advies over wasdrogers Wasdrogerstore.nl.
Zo doe je er bijvoorbeeld verstandig aan om te kijken naar de afvoermogelijkheden maar ook naar het vulgewicht. En wat is ook alweer het verschil tussen een condensdroger en warmtepompdroger? Met dit artikel helpen we je graag een eindje op weg. Ga je een wasdroger kopen neem dan de volgende stappen even rustig door. Zo kies je eenvoudig de wasdroger die bij jouw behoeften past. Waar moet je op letten als je een wasdroger koopt? Om te voorkomen dat de warme vochtige lucht die tijdens het drogen ontstaat vrijkomt in de ruimte waar je de wasdroger hebt geplaatst moet het worden opvangen en afgevoerd.
Soorten wasdrogers Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Of je sluit de droger aan op een waterafvoer. Een klein deel van de vochtige lucht komt vrij in de omgeving. Een condensdroger is vrij snel maar niet zo zuinig. Bekijk testsresultaten van condensdrogers. Een warmtepompdroger is een condensdroger maar dan zuiniger. Hij verbruikt ongeveer de helft van de energie die een condens of afvoerdroger verbruikt. Een warmtepompdroger is langzamer dan een afvoer of condensdroger omdat de was op lage temperatuur gedroogd wordt. Er is gemiddeld 2 uur nodig voor een volle was katoen. Een warmtepompdroger droogt altijd op een lage temperatuur dus daarin kan gevoeligere was die op lage temperatuur gedroogd moet worden en katoen gewoon bij elkaar. De warmtepompdroger werkt met een warmtepomp. In de compressor wordt een koudemiddel samengeperst. Bij dit proces komt warmte vrij.
Advies Wat zijn de voordelen van een warmtepompdroger EP.nl.
De warmtepompdroger hergebruikt dus energie en dat maakt dit type een stuk zuiniger dan een condensdroger. Warmtepompdroger is investering dubbel en dwars waard. De warmtepompdroger verbruikt dus minder energie dan een gewone droger maar haalt u de meerprijs van dit type droger eruit? Volgens de Consumentenbond verbruikt een warmtepompdroger gemiddeld ongeveer de helt minder elektriciteit dan een normale condensdroger. De warmtepompdroger is wat energie betreft dus een absolute winnaar. Maar ook een voordeel is dat een warmtepompdroger hierdoor handig in een kleine ruimte kan worden geplaatst. De meerprijs van een warmtepompdroger in vergelijking met een gewone condensdroger is in ongeveer 6 jaar terugverdiend. Uitgaande van een levensduur van 8 jaar bent u daarna twee jaar zuiniger uit.
archief warmtepompdroger Radar het consumentenprogramma van AVROTROS.
Geef hier jouw mening. 52 berichten 1 2 3. door f.weele 20 jul 2012 1127. Wie heeft ervaring met een warmtepompdroger. Ik wil een wasdroger kopen maar. ik twijfel tussen een condensdroger of een warmtepompdroger. De aanschafprijs is niet zo belangrijk maar het energieverbruik wel. Een warmtepompdroger zou zuiniger moeten zijn en je zou het verschil er in een paar jaar uit moeten kunnen halen. Ik heb wat berekeningen gemaakt na een bezoek op de site van kieskeurig.nl. Daar heb ik bij de specificaties van bepaalde typen naar het verbruik gekeken. Maar is een warmtepompdroger nu net zo betrouwbaar als een condensdroger m.b.t. Alvast bedankt voor uw reacties. Berichten 21 Geregistreerd 30 jun 2010 1758.
Warmtepompdroger of condensdroger? Wassen.nl.
Woont u alleen en droogt u minder dan twee keer per week uw was dan is het slimmer om te kiezen voor een condensdroger. Bekijk direct het aanbod condensdrogers. Verschillen tussen een condensdroger en warmtepompdroger. Miele TWE 620 WP. Miele TDB 120 WP.
Wasdrogers Welke verschillen soorten drogers zijn er?
Klik hier voor het complete aanbod aan condensdrogers van Wasmachine.nl. Een warmtepompdroger lijkt in principe op een condensdroger maar dan zuiniger. Een warmtepompdroger werkt met een compressor en een koelmiddel. In de compressor wordt het koelmiddel van gasvorm naar vloeibare vorm omgezet. Bij dit proces komt warmte vrij. Met deze warmte wordt de luchtstroom verhit die naar de trommel gaat. De hete lucht wordt door de vochtige was geblazen. De vochtige lucht die nu uit de trommel komt wordt langs het koelmiddel geleid waardoor het vocht condenseert en wordt opgevangen in een reservoir. De droge lucht gaat weer naar de pomp en zo begint de cyclus weer opnieuw.

Contacteer ons